Op de plek van Cruquius 1.4 stond vroeger de wijnterminal van Roders. Het industrieel erfgoed, dat vanwege bouwwerkzaamheden op Cruquius verloren dreigden te gaan, is op een unieke manier bewaard gebleven. Dat zie je terug in het restaurant van de Harbour Club, maar ook op het dak van het nieuwbouw gedeelte. Drie van de vijf wijnsilo’s van Roders zijn getransformeerd in villa’s en hebben een nieuwe spot-on plek gekregen.


 Image

 Image

 Image

 Image

Transformatie

Op de locatie van Cruquius 1.4 stond ooit de wijnterminal van Roders. Dit industrieel erfgoed, dat bijna verloren ging door bouwwerkzaamheden, is op een unieke wijze geconserveerd. Nu hebben deze historische silo’s een nieuwe bestemming gekregen: ze zijn omgetoverd tot unieke woningen met een 360 graden uitzicht over Amsterdam en het Oostelijk Havengebied. Tijdens de restauratie is de authentieke ronde vorm en witte kleur behouden, terwijl ze stijlvol zijn uitgebouwd.


 Image

 Image

 Image

 Image

Stijlvolle ruimtes

De uitbouwen zijn toegevoegd op de begane grond en eerste verdieping, wat zorgt voor een indrukwekkende entree en living. De nieuwe aluminium gevelkozijnen bieden licht en comfort. Een opvallend kenmerk is de grote pui in de living, met een elektrisch te openen schuifraam, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. De vide tussen de leefkeuken en living zorgt voor een aangename verbinding tussen deze ruimten, met de leefkeuken en study direct aan het dakterras grenzend.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Historische namen

Ook de namen van de drie wijnsilo’s referen aan het verleden:

  • Wijnsilo Torero is silo 1 (Wijnsilostraat 165 – VERKOCHT)
  • Wijnsilo Tindella is silo 2 (Wijnsilostraat 167)
  • Wijnsilo Porte d’Or is silo 3 (Wijnsilostraat 169)

De silo-villa’s zijn reeds opgeleverd, dus kun je met eigen ogen komen bekijken! Zo kun je het beste ervaren hoe uniek ze zijn. Het totale woonoppervlakte van een wijnsilo is circa 152 m2. De wijnsilo’s Tindella en Porte d’Or zijn beschikbaar voor €1.460.000,- v.o.n.. De erfpacht is voor 50 jaar afgekocht en bij deze v.o.n.-prijs inbegrepen.

Bezichtigen?

Bekijk de woningen in de woningzoeker of bezichtig elke dinsdagavond de exclusieve wijnsilo’s met rooftop views tijdens ons Open Huis.