Op de plek van Cruquius 1.4 stond vroeger de wijnterminal van Roders. Het industrieel erfgoed, dat vanwege bouwwerkzaamheden op Cruquius verloren dreigden te gaan, is op een unieke manier bewaard gebleven. Dat zie je terug in het restaurant van de Harbour Club, maar ook op het dak van het nieuwbouw gedeelte. Drie van de vijf wijnsilo’s van Roders zijn getransformeerd in villa’s en hebben een nieuwe spot-on plek gekregen.


 Image

 Image

 Image

 Image

Transformatie

De tien meter hoge wijnsilo’s verloren hun functie toen begin deze eeuw de regelgeving rond het invoeren van wijn werd aangepast. Wijnopslag in de silo’s is sindsdien niet langer toegestaan.

Vandaag de dag hebben de historische wijnsilo’s een nieuwe bestemming: ze zijn getransformeerd tot unieke woningen met 360 graden uitzicht over Amsterdam en het Oostelijk Havengebied. De authentieke ronde vorm en witte kleur is behouden. Uiteraard hebben we ze wel prachtig gerestaureerd. En we hebben ze uitgebouwd.


 Image

 Image

 Image

De uitbouwen vind je terug op de begane grond en eerste verdieping. Op die manier hebben we een mooie entree en living gecreëerd. Bovendien zorgen de nieuwe, aluminium gevelkozijnen voor licht en comfort.

Opvallend is de grote pui in de living, met een elektrisch te openen schuifraam. Hier geniet je van het uitzicht op de Entrepothaven en haal je buiten op een mooie manier naar binnen. De vide tussen de leefkeuken en living is ook een mooi detail en zorgt voor een prettige connectie tussen beide vertrekken.

De leefkeuken ligt overigens direct aan het dakterras. En datzelfde geldt voor de study die direct naast de keuken ligt.

Historische namen

Ook de namen van de drie wijnsilo’s referen aan het verleden:

  • Wijnsilo Torero is silo 1 (Wijnsilostraat 165)
  • Wijnsilo Tindella is silo 2 (Wijnsilostraat 167)
  • Wijnsilo Porte d’Or is silo 3 (Wijnsilostraat 169)

Het totale woonoppervlakte van een wijnsilo is circa 152 m2. De v.o.n.-prijs van Wijnsilo’s Tindella en Porte d’Or is € 1.295.000,- v.o.n., de volledig afgebouwde Wijnsilo Torero is beschikbaar voor €1.460.000,- v.o.n.. De erfpacht is voor 50 jaar afgekocht en bij deze v.o.n.-prijs inbegrepen.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Casco of volledig afgebouwd? Jij kiest.

Het toilet, de badkamer en de keuken van Wijnsilo Tindella en Wijnsilo Porte d’Or zijn voorzien van diverse aansluitingen, maar worden casco opgeleverd. Zo kun je nog volledig je eigen keuzes maken. Wil je liever een volledig afgebouwde wijnsilo? Bekijk dan onze Wijnsilo Torero.

 

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Cruquius? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven