Wil jij wonen in een authentieke wijnsilo in Amsterdam-Oost met 360 graden uitzicht over Amsterdam en het Oostelijk havengebied? Ervaar het echte rooftop living gevoel in onze wijnsilo’s die zijn getransformeerd in unieke woningen.


 Image

Industriëel erfgoed

Ontdek de charme van wonen in een oude wijnsilo aan de Entrepothaven op Cruquiuseiland. Deze unieke villa’s op het dak, compleet met royale dakterrassen, bieden een adembenemend panoramisch uitzicht over het water en de stad. De wijnsilo’s, onderdeel van het industriële erfgoed van Cruquius 1.4, vormen een uniek bewaard gebleven stukje geschiedenis. Deze voormalige wijnterminal van Roders heeft een nieuwe bestemming gekregen als unieke villa’s op het dak, met behoud van het karakteristieke industriële en nautische verleden.

De architect van Cruquius 1.4, LEVS uit Amsterdam en gevestigd op Cruquius, liet zich inspireren door het industriële en nautische verleden van deze plek. Het betonnen raster refereert aan de gestapelde containers die hier vroeger in de haven stonden. Vanaf de 2e verdieping zijn de rasters met bronskleurig geprofileerd aluminium ingevuld. Dit geeft het gebouw een stoer en chic karakter.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Stijlvol uitgebouwd

Elke silo is stijlvol uitgebouwd om een indrukwekkende entree en living te creëren. Nieuwe, aluminium gevelkozijnen zorgen voor licht en comfort, en de grote pui in de living met een elektrisch te openen schuifraam brengt de buitenwereld binnen. Hier geniet je van het uitzicht op de Entrepothaven en haal je buiten op een mooie manier naar binnen. De vide tussen de leefkeuken en living is ook een mooi detail en zorgt voor een prettige connectie tussen beide vertrekken. De leefkeuken met keukeneiland ligt overigens direct aan het dakterras. De tweede verdieping is ingedeeld met twee slaapkamers, een badkamer en een berging voor de wasmachine.

De silo’s hebben een woonoppervlakte van circa 152 m² en zijn volledig afgewerkt. Beschikbaar vanaf €1.460.000,- v.o.n., inclusief 50 jaar afgekochte erfpacht.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Royale dakterrassen

Rondom de silo’s liggen royale dakterrassen met houten vlonderdelen die variëren van circa 99 tot 118 m2. Langs de randen ligt mos sedum begroeiing. Om privacy te waarborgen, zijn er op de grens met de buren vaste plantenbakken geplaatst. Uiteraard is het mogelijk om meer plantenbakken toe te voegen en fraaie zitmeubels om te loungen en te eten buiten. Het is goed toeven hier, op alle momenten van de dag. Je kunt altijd zon opzoeken, maar ook schaduw tijdens warme zomerdagen.

De oppervlaktes van de dakterrassen van de wijnsilo’s zijn als volgt:

 • Het dakterras van Wijnsilo Torero is circa 99 m2 (VERKOCHT)
 • Het dakterras van Wijnsilo Tindella is circa 100 m2
 • Het dakterras van Wijnsilo Porte d’Or is circa 118 m2

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

In het kort:

De silo-villa’s zijn klaar voor bezichtiging. Ervaar zelf de unieke sfeer en mogelijkheden van deze bijzondere woonruimtes.

 • Nieuwbouw, opgeleverd in 2022;
 • Erfpacht afgekocht voor 50 jaar;
 • Woonoppervlakte van 152 m²;
 • Zonnig terras rondom met uitzicht op Amsterdam;
 • Externe berging in het gebouw;
 • Optionele parkeerplaats te koop voor € 45.000,- v.o.n., inclusief 50 jaar afgekochte erfpacht;
 • Oplevering per direct mogelijk;
 • Let op: Wijnsilo Torero is verkocht. Alleen Wijnsilo’s Tindella en Porte d’Or zijn nog beschikbaar.
Bekijk de sfeerplattegronden

Bezichtigen?

Bekijk de woningen in de woningzoeker of bezichtig elke dinsdagavond de exclusieve wijnsilo’s met rooftop views tijdens ons Open Huis.